TERVETULOA

Tervetuloa Karhuvolleyn nettisivuille.

tiistai 25. kesäkuuta 2019

Powercup Rovaniemi 2019

Keskiviikko aamuna 5.6.2019 Kauhajoelta lähti Viitalan bussilla 5 Karhuvolleyn joukkuetta Rovaniemeä kohti maailman suurimpaan juniori lentopallo turnaukseen eli Power-cuppiin
Paikan päällä majoituskoululla oltiin hyvissä ajoin alkuillasta.
      Torstai aamupäivällä siirryttiin kisapaikalle Santasport Lapin Urheiluopiston alueelle. Pelit käynnistyivät näyttävästi Hornetin ylilennolla klo 12.00. Kaikilla joukkueilla oli avauspäivänä 2 ottelua.
    Powercup -turnauksella on pitkä historia. Ensimmäinen turnaus järjestettiin v.1985 Jyväskylässä. Turnauksessa Rovaniemellä oli mukana n.6000 pelaajaa ja 680 joukkuetta. Otteluita pelattiin 4 päivän aikana n.4000, ruoka-annoksia jaettiin yhteensä n.45.000 ja pelikenttiä oli yli 200.
     Karhuvolleyn joukkueet pelasivat turnauksessa yhteensä 58 ottelua, joista 36 voittoa ja 22 tappiota.

Lauantai-iltana pelattiin yöttömän yön pelejä.
    Rovaniemen Power Cup tarjosi nuorille pelaajille aivan ainutlaatuisia kokemuksia. Lauantai-ilta oli nimetty Yöttömän yön elämysfestareiksi. Karhuvolleyn C-tyttöjen peli alkoi klo 22.15 ja loppui hienoon voittoon 2-1 klo 23.40 hyvässä kannustuksessa, lämpötilan ollessa vieläkin +20 astetta. Varmasti monelle pelaajalle, valmentajille ja katsojille hieno kokemus. Päivän pituus oli monelle pelaajalle yli 12h, joten nesteytyksellä oli erittäin tärkeä merkitys päivän aikana.  Järjestäjät olivat huomioineet tämän hyvin. Vesipisteitä oli riittävästi.
Pelaajille oli tarjolla monenlaista viihdettä, muun muassa rokkibändi, DJ, taikuri, maailman pisin letkajenkka ja cheer leaderien esityksiä. Kovin juttu oli kuitenkin, että nuoret saivat pelata lentopalloa pitkälle yöhön. Viimeinen ottelu päättyi vasta klo 1.30 sunnuntaiyönä.
     Turnausta suosi todella upea kesäsää. Lämpötila oli joka päivä yli 20 astetta ja parhaina päivinä lähes 30 astetta. Turnauksen järjestäjät soittivat palokunnan paikalle kahtena kuumimpana päivänä ja turnausalueelle saatiin paloauto, joka suihkutti vilvoittavaa vettä kaikkien halukkaiden päälle. Ja lapsilla oli tietysti hauskaa.
          Turnausalueelle oli tuotu myös iso kasa lunta, jossa saattoi käydä vilvoittelemassa tai vaikka tekemässä lumiukkoja.
Ja kun Rovaniemellä oltiin, niin tietysti myös joulupukki oli paikalla turnauksen avajaisissa ja päättäjäisissä sekä palkintojenjaossa. Joukkueet pääsivät myös ottamaan yhteiskuvia joulupukin kanssa.

Karhuvolleyn joukkueista parhaiten menestyi turnauksessa E-tyttöjen tiikerisarjassa KarhuNallet, jotka sijoittuivat jännittävien vaiheiden jälkeen sijalle 4. Alkusarjan 8:sta pelistä joukkue hävisi ainoastaan Someron pallolle ja sijoitus lohkossa toinen. Välierissä Karhu pelasi uudestaan Someroa vastaan. Pelitapaa vähän muutettiin välieräpeliin. Joukkueella oli jo eräpallo ensimmäisessä erässä tilanteessa 24-23, muutaman oman virheen jälkeen vastustaja vei erän 24-26 ja myös toisen erän 23-25 näin loppuotteluun Somero ja KarhuNallet pronssipeliin Kempeleen urheilijoita vastaan. Pronssipeliin ei enää riittänyt paukkuja vaikka hyvä peli oli sekin. Kempele vei pronssimitalit. Sarjassa oli yhteensä 67 joukkuetta, joten todella hyvä sijoitus tytöille turnauksessa. Nallet pelasivat yht. 12ottelua, joista 8 voittoa ja 4 tappiota.
    E-tyttöjen sarjassa oli myös 2 muuta Karhun joukkuetta. Karhu Leijonat sijoitus turnauksessa hyvä 24. Leijonat pelasivat turnauksessa 12 ottelua 6voittoa/6häviötä. Karhu Tiikerit, jossa mukana oli muutama F-ikäinen pelasivat myös hyvän turnauksen ollen sijalla 45. Myös Tiikerit pelasivat 12 ottelua (6v/6h).

Karhuvolleyn pienimmät eli F-tytöt pelasivat hienon turnauksen, pelaajille turnaus oli ensimmäinen. Yhteensä 12 ottelua, josta 7 voittoa ja 5 häviötä. Sijoitus turnauksessa 14 (32joukkuetta).
Turnauksessa voitoilla on todella suuri merkitys, sen sai kokea Karhun C-tytöt. Turnauskaavio on armoton. Yksi häviö alkusarjassa vastaa käytännössä lopputuloksissa n.10 sijaa. C-tytöt hävisivät turnauksen 10:stä pelistä ainoastaan yhden lauantain toisessa ottelussa Tsemppi 82:lle 2-0. ko. joukkue voitti koko turnauksen.  Tytöt pelasivat todella hyviä pelejä helteisessä kelissä. Joukkue tulee hieman muuttumaan ensi kaudella, kun kahdella tytöllä ikä ei riitä enää C-tyttöihin, muuten pelaajarunko pysyy melko samana. Lopputuloksissa C-tytöt komeasti sijalla 9, mukana oli peräti 73 joukkuetta.

Nyt pelaajat, valmentajat ja huoltajat hieman hengähtävät kesän viettoon.
Syksyllä aloitetaan uusi kausi perinteisellä Tassulentis-turnauksella, joka järjestetään Kauhajoella jo 30:n kerran. 21.-22.9.2019.
Powercup turnaus oli monelle pelaajalle ja huoltajalle ensimmäinen, toki joukossa oli konkareita, osalla jo 8 turnausta takana. Hyviä pelejä, uusia kavereita, uusia kokemuksia, hyvää fiilistä! tästä oli hyvä Powercup turnaus jälleen tehty!.