tiistai 13. joulukuuta 2016

NAISTEN 2-SARJAN LENTOPALLOSSA VOITTOJA JA TAPPIOITA

Karhun pelejä on pelattu seuraavasti:

27.11 Jyle (J:kylä)- Karhu, 2.12 Kurikan Ryhti- Karhu, 3.12. JyLe – Karhu, 10.12 Huki- Karhu, 11.12 Karhu- NJ3
Syksyllä 2-sarjaan nousseen Karhun ottelupolku näyttää paikoin kiviseltä. Joukkueen kokoonpanoon kuuluu taitotasoltaan hyviä pelaajia. Kuitenkin viimeinen puristus tasaväkisissä otteluissa jää usein puuttumaan. Tosin myös voittoja on tullut. Haasteina sarjanousijalla ovat olleet uudet roolitukset kentällä sekä keskenään uusien pelaajien pelin yhteen hitsautuminen, joka luonnollisesti vie aikansa. Myös pelaajien loukkaantumiset ja sairastamiset syksyn mittaan verottavat joukkueen yhteisharjoituksia, joka näkyy pelissä.

27.11 Kotiottelu Karhu -Jyle Jyväskylästä päättyi Karhun voittoon 3-0. Karhun peli kulki hyvin heti alusta lähtien. Hyvän alun siivittämänä saatiin viimein kotiin selkeä voitto.

2.12 Kurikan Ryhdin kotiottelussa Ryhti voitti Karhun toistamiseen eräluvuin 3-2.  Ensimmäisessä erässä Karhu pelasi mallikasta lentopalloa ja vei erän viimeisen pitkän pallorallin jälkeen luvuin 23-25.  Toisessa erässä Karhu sortui syöttövirheisiin ja vastaavasti Kurikan vaikeat syötöt ratkaisivat erän Kurikan eduksi 25-20.
Kolmas erä oli Karhulle pohjanoteeraus, pelin juoni ja liikkuminen olivat kateissa. Erä Ryhdille erä pistein  25-9.

Neljännessä erässä Karhun iloinen peli-ilme ja liikkeen löytyminen peliin saivat aikaan luottamusta omaan osaamiseen. Erä Karhulle 22-25.
Viidennessä erässä oli pitkiä palloralleja ja tasaväkistä mittelöä, mutta Ryhdin liberon loistavan puolustuspelin ansiosta erä Ryhdille 15-11.

Tappiosta huolimatta täytyy jälleen todeta Karhun eduksi iloinen ja toisiaan kannustava peli-ilme.

3.12 Jyle-Karhu. Karhu matkasi Jyväskylään edellisen kohtaamisen voitto mielessään. Peli kulki kuitenkin ailahdellen edellisen päivän otteluväsymyksen painaessa. Kuitenkin Karhu sai pelin ajoittain sujumaan hyvin ja sen turvin voitti ottelun 2-3.
10.12  Karhu matkusti Jyväskylään Hukin vieraaksi. Hukin vahva joukkuepeli ja riveissään pelaava ”saksalaisvahvistus” eivät antaneet Karhulle mitään mahdollisuutta.

Voitto Huki:lle 3-0.
11.12 Kauhajoella pelattu kotiottelu Karhu- NJ3/VH näytti aluksi olevan Karhun heiniä. Kaksi ensimmäistä tasaista erää Karhu voitti 25-23 ja 25-21.

Kolmas erä alkoi lupaavasti. Karhu johti erää luvuin 8-1. Karhun syötöt purivat ja muutenkin peli oli liikkuvaa, hyvä puolustus ja monipuoliset hyökkäykset. Jatkossa kuitenkin ratkaisevien omien virheiden johdosta peli notkahti ja erä Nurmolle22-25.
Neljäs erä edettiin vuorotellen pisteen johdossa, kunnes Nurmo löysi uuden vaihteen ja pelasi itselleen voiton lukemin 23-25.

Viides tiukka erä menetettiin Nurmon pahojen syöttöjen ansiosta 12-15. Näin Karhun lähes kolmen erän voitto kääntyi Karhulle tappioksi 2-3.
Kuitenkin ajoittain hyvin ja mallikkaasti pelaava Karhu antaa odottaa jatkolta hyviä ja mielenkiintoisia pelejä. Nyt Karhu siirtyy joulutauolle keräämään voimia tuleviin kevään koitoksiin.

Iso kiitos kannustavalle kotiyleisölle. Tervetuloa taas mukaan kevään otteluihin, jotka alkavat 8.1 Karhu- JSP.
Tektsi: L P-A

Kuva: Jarkko Hautala