TERVETULOA

Tervetuloa Karhuvolleyn nettisivuille.keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Tassulentis toi Kauhajoelle 76 joukkuetta


Lasten ja nuorten Tassu-lentopalloturnauksen osallistujamäärissä on tapahtunut selkeää kasvua. Vuonna 2014 Tassussa oli 46 ja viime vuonna 58 ryhmää. Nyt Kauhajoen Karhun lentopallojaoston järjestämä 27. turnaus keräsi yhteen 76 joukkuetta. Poikia oli kahdessa ja tyttöjä seitsemässä sarjassa.
– Tassu on monille joukkueille kauden avaustapahtuma, koska viralliset sarjat alkavat 1-3 viikkoa myöhemmin. Karhulla on hyvä tilanne, sillä yhdeksän joukkuetta aloittaa sarjan. Esimerkiksi D-tyttöihin tuli kuusi uutta pelaajaa ja yli 20 vuoden tauon jälkeen meillä on myös poikien joukkue, myhäili talkoolaisia kiitellyt turnauspäällikkö ja jaoston puheenjohtaja Pauli Mantila.
Kyseisen C-poikajoukkueen valmentaja on Heikki Alarotu ja joukkueenjohtaja Mirkka Kauppinen. Mukana on sekä kauhajokelaisia että teuvalaisia pelaajia.
– Kauppinen ehdotti, että Kauhajoella kokeiltaisiin kasata ryhmä poikien lentisharjoitukseen. Ekoissa treeneissä heitä oli vuosi sitten syksyllä viisi ja nyt heitä on yhdeksän. He ovat 2003-05-syntyneitä, Mantila selvitti.
Joukkueessa pelaavat esimerkiksi kauhajokelaiset Ville Kauppinen ja Lassi Liimakka.
– Ennen kuin harjoitukset alkoivat Kauhajoella, me kaksi kävimme Teuvalla treeneissä noin kahden vuoden ajan. Moni minun sukulaiseni harrastaa lentopalloa, Liimakka kertoi.
Pelaajista teuvalainen Kalle Penttinen tarkensi, ettei harjoituksista huolimatta Teuvan Rivakalla ole ollut sarjoissa pelaavaa poikien joukkuetta useaan vuoteen.
– Nyt treenaamme täällä Kauhajoella kolmesti viikossa. Oli tärkeää päästä täällä turnauksessa harjoittelemaan oikeaa pelaamista ja etenkin kuusikkopelaamista ennen kuin alkavat viralliset pelit, Penttinen ja Liimakka sanoivat.

Lue Tassulentis-turnauksesta enemmän 5.10.2016 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!
Tassulentis toi Kauhajoelle 76 joukkuetta
Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva